(Senior) Medewerker IE/IT/Privacy

Ben je een enthousiaste en ambitieuze advocaat en ben je geïnteresseerd in IE/IT/Privacy? Dan komen wij graag in contact met jou. Wij zoeken een

(Senior) Medewerker IE/IT/Privacy

 

Wie zijn wij?

BG.legal is een ambitieus advocatenkantoor. Het IE/IT/privacy team heeft veel energie en ideeën om betekenisvol voor cliënten te zijn. Ook op onontgonnen gebieden. In ons team werken advocaten, juristen en een data scientist samen. Wij werken graag voor partijen die werken met ‘nieuwe technologieën’ en zich afvragen hoe dat juridisch zit. Op het gebied van juridische aspecten van data/AI ontwikkelen wij daarvoor het kennisplatform LegalAIR. Dergelijke initiatieven vinden we boeiend. Misschien wil jij iets dergelijks ook wel opzetten op een niche gebied?

Vraagstukken

Onze klanten hebben diverse vragen. Dat kunnen startups zijn met vragen zoals ‘heb ik IP en hoe bescherm ik mijn IP’. Of scaleups die hun IP willen herstructeren en vragen hoe dat (juridisch) vorm te geven. Het kunnen ook vragen zijn over inbreuk op IP-rechten: hoe kan ik inbreukmakers aanpakken of hoe verweer ik mij tegen een inbreukclaim. Dat kan zien op merkinbreuk, inbreuk op vormgeving, reclame, octrooien, knowhow, inbreuken op social media platforms (Facebook, YouTube, Instagram), etc. Maar het kunnen ook partijen zijn die zich afvragen of zij wel AVG proof zijn. Of die vragen hebben over juridische aspecten van data/AI: ‘wat zijn de regels voor deze AI-toepassing?’

Waar zitten wij?

Ons hoofdkantoor bevindt zich in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Daarnaast zijn we gevestigd op de Brainport Industries Campus in Eindhoven en houden we kantoor in Tilburg.

Jouw profiel

Ben jij een (ervaren) IE/IT/Privacy advocaat en zoek je een inspirerende omgeving met enthousiaste collega’s, dan zijn wij waarschijnlijk een match. Misschien ben je de enige IE/IT/Privacy advocaat op jouw kantoor en zoek je aansluiting bij een team van gelijkgezinden. Of misschien heb je een praktijk als ‘eenpitter’ en zoek je aansluiting bij een groter team.

Wij zoeken uitbreiding van ons team. Wij staan open voor diverse samenwerkingsvormen. Wij zien kansen en zoeken graag met jou naar de win-win situaties.

Wil je hier vrijblijvend over sparren, neem dan contact op met Jos van der Wijst (wijst@bg.legal / 0650695916).

Onze specialisten

Kim Albert
Jos van der Wijst
Marc Heuvelmans
Mathilde Becking
Liedeke Floris
Daan Schalken
Edith de Koning-Witte
Dirk School
Lisan Vermeer
Rutger Boogers
Rik Wevers
Michael de Marco
Tom Oerlemans
Moos Hovens, jurist
Robin Verhoef, student-medewerker Data/AI
Frédérique Kuiper
Hester van den Broek, faillissementsmedewerker
Miriam van Ruijven, incassomedewerker
Marlies Hol
Karlijn van der Meule, jurist
Stan Elsendoorn, jurist
Britt van den Branden, stagiaire IE
Hilde van Stekelenburg, jurist
Kortingsactie merk- en modelregistratie 2022
Lees meer
Wie heeft auteursrecht op software/vormgeving app/website?
Lees meer
Champagne en het intellectueel eigendomsrecht
Lees meer
AI: Toezicht en Toolbox
Lees meer
Wie is aansprakelijk voor de schade na een ransomware-aanval?
Lees meer
Cybersecurity en datalekken
Lees meer
Vacature Juridisch medewerker/paralegal IE (merken)
Lees meer
Silhouet sinterklaas: auteursrechtinbreuk met inpakpapier
Lees meer
Financiële tegemoetkoming voor Juridisch advies
Lees meer
Wanneer mag je software decompileren?
Lees meer
Keuzes bij cloud services
Lees meer
Er zijn al regels voor AI toepassingen
Lees meer
Restvoorraad bij einde distributieovereenkomst
Lees meer
Model moet nieuw zijn bij aanvraag modelregistratie
Lees meer
Inbreuk beschrijvende handelsnaam tóch mogelijk
Lees meer
Fake factuur na een merk- of modelregistratie, pas op!
Lees meer
Legal AIR
Lees meer
Het decoderen van producten kan onrechtmatig zijn
Lees meer
Wanneer een schadevergoeding na een datalek?
Lees meer
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt in 2022 geen extra budget
Lees meer
Uber-chauffeurs nu ook werknemers
Lees meer
Merken op verzenddozen: mag dat wel?
Lees meer
Kortingsperiode op merk- en modelregistraties verlengd
Lees meer
Nieuwsbrief voor datascience ondernemingen
Lees meer
Kun je een auteursrecht krijgen op een algoritme?
Lees meer
Financiële mogelijkheden voor groei van een onderneming
Lees meer
Wie is aansprakelijk bij een ransomaanval?
Lees meer
Paralympier aangereden door zelfrijdende bus
Lees meer
Wapenen tegen copycats? Registreer je merk!
Lees meer
Recept en foto’s gekopieerd door Sonja Bakker: plagiaat of auteursrechtinbreuk?
Lees meer
Inwerkingtreding van EU Open Data richtlijn
Lees meer
Risico check voor AI toepassingen
Lees meer
AI-systeem als uitvinder?
Lees meer
Een AI-systeem als baas?
Lees meer
IE in de holding
Lees meer
Ook het verwerken van voertuigdata is begrensd
Lees meer
Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM
Lees meer
Online oplichting en zakelijke identiteitsfraude: wat te doen?
Lees meer
Merk in kunstwerk mag, kunstwerk in product niet
Lees meer
Succesvol webinar Fashion & Law deel 2
Lees meer
Gebruik van cookies in jouw webshop: Aan welke regels moet ik mij houden?
Lees meer
EK-gekte losgebarsten: KNVB vs. Jumbo
Lees meer
Belangrijke wijzigingen auteursrecht: makers en exploitanten
Lees meer
Jouw eigen gezicht als merkregistratie: kan dat?
Lees meer
Legal Department as-a-Service
Lees meer
Misleidende duurzaamheidsclaims in de modebranche: Waar moet ik op letten?
Lees meer
Nieuwe gezondheidsclaim: wetenschappelijk bewijs vereist
Lees meer
Er is ruimte voor onderhandeling bij Arbitvoorwaarden
Lees meer
Succesvol webinar legal voor AI startups/scale-ups
Lees meer
Schadevergoeding na hack persoonsgegevens?
Lees meer
Is er wel of niet voldaan aan de voorwaarden voor contractuele overdracht van rechten?
Lees meer
Software as a Service: grip op data
Lees meer
Succesvol webinar Praktijkvoorbeelden van AI, E-Health en contractering in de zorg
Lees meer
Nieuwe Europese regels voor artificial intelligence
Lees meer
Korting voor model- en merkregistraties - aanvraagperiode 1 tot 31 mei
Lees meer
Successful webinar NDA, secrecy and cooperation
Lees meer
Het delen van data en vertrouwelijkheid
Lees meer
Nooit geschoten is altijd mis: Tommy Hilfiger vs. Facebook uiteengezet
Lees meer
Intellectueel eigendom en Tech: waar moet je op letten?
Lees meer
Reclame maken voor corona zelftesten
Lees meer
Wilt u weten of uw merk nog vrij is?
Lees meer
Later als ik groot ben..
Lees meer
Het gebruik van (framed) hyperlinks vs. het auteursrecht
Lees meer
Nieuwsgierig en creatief meedenken, Jos van der Wijst
Lees meer
Succesvol webinar beschermingsmogelijkheden van AI
Lees meer
Exclusiviteitsafspraak in een samenwerkingsovereenkomst
Lees meer
Succesvol webinar Fashion & Law deel 1
Lees meer
Een geschil/discussie kan ook snel en voor redelijke kosten worden opgelost
Lees meer
SyRI wetgeving in strijd met EVRM
Lees meer
Google verwijdert (onterechte?) negatieve recensie niet
Lees meer
Succesvol webinar AI in de Zorg
Lees meer
Hoezo kan ik geen eigenaar zijn van (zorg)data?
Lees meer
Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld!
Lees meer
Functie van cosmetische producten verplicht op verpakking
Lees meer
Modelrecht en auteursrecht op inwerpzuil
Lees meer
Merkonderzoek: Hoe voorkom je merkinbreuk?
Lees meer
Doorhaling van een merkregistratie
Lees meer
Een webshop: mag alles zomaar of gelden er regels?
Lees meer
Kortingsregelingen voor MKB-ondernemers bij juridisch advies
Lees meer
Opzetten modelabel: waar moet je aan denken?
Lees meer
Een merk moet ook daadwerkelijk gebruikt worden
Lees meer
Mag je foto's van werknemers gebruiken?
Lees meer
Sinterklaas is toch gewoon sinterklaas?
Lees meer
Rechtbank geeft Autoriteit Persoonsgegevens rode kaart
Lees meer
Aanbevelingen aansprakelijkheid bij AI
Lees meer
Het nieuwe algoritmeregister van de gemeente Amsterdam
Lees meer
Algoritme via Detachering
Lees meer
Algoritme als Software
Lees meer
Mensgerichte Artificiële Intelligentie sessie van NL AI coalitie
Lees meer
Schizofrene patiënt maakt betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland.
Lees meer
Auteursrechten & Artificial Intelligence
Lees meer
Is nieuwe wet- of regelgeving nodig voor AI?
Lees meer
Positiemerk: kan je dat beschermen?
Lees meer
Algoritme als een Dienst
Lees meer
Van wie is het model?
Lees meer
Beperkingen in licentieovereenkomst door mededingingsrecht
Lees meer
Is een registratiedossier beschermd door auteursrecht?
Lees meer
Wees de copycats voor!
Lees meer
Wie is verantwoordelijk voor de analyse door een algoritme?
Lees meer
Hoe om te gaan met de inkoopvoorwaarden AI van gemeenten?
Lees meer
Mag ik een zelftest voor corona verkopen?
Lees meer
Inspiratie in de fashion industrie: wat zijn de grenzen?
Lees meer
Wanneer heeft een IT leverancier aan zijn inspanningsverplichting voldaan?
Lees meer
Gaia-X biedt Europese landen oplossing voor beheer en gebruik van data
Lees meer
Gepubliceerde boetes of berispingen zorgpersoneel zijn openbaar
Lees meer
Er komt een nieuwe rechtsvorm: de maatschappelijke BV
Lees meer
Hulp bij verwijderen van vervelende YouTube video’s: een stappenplan
Lees meer
Agentuur- en bemiddelingsovereenkomst, wat is het verschil?
Lees meer
De 7 verschillen in auteursrecht is een mythe
Lees meer
Europees Hof verwijst EU-VS Privacy Shield naar de prullenbak. En nu?
Lees meer
Merkgebruik bij import producten en doorverkoop
Lees meer
BG.legal ontvangt subsidie voor AI kennisplatform
Lees meer
Wetgever wil rol curator als verwerker van persoonsgegevens vastleggen
Lees meer
Aansprakelijkheid bij affiliate marketing
Lees meer
Nieuwe UAVG verduidelijkt omgang met medische gegevens in faillissement
Lees meer
Mag fotograaf foto’s gebruiken voor eigen doel?
Lees meer
Wanneer is er sprake van merkinbreuk?
Lees meer
Verwerking medische persoonsgegevens verduidelijkt in nieuwe UAVG
Lees meer
Voor wiens rekening komt trage werking softwaresysteem; klant of leverancier?
Lees meer
Picnic maakt toch geen inbreuk op portretrecht Max Verstappen
Lees meer
Software / data overeenkomsten
Lees meer
Foto’s gebruiken op moodboards in Fashion
Lees meer
Inbreuk auteursrecht in documentaire Michael Moore
Lees meer
NVM is niet verplicht om VBO-leden toegang tot data te geven
Lees meer
Bescherming merkrecht: hoe ver gaat dat?
Lees meer
Vernietiging van een ingeschreven merk: hoe dan?
Lees meer
Nakoming verplichtingen uit een pilotcontract software
Lees meer
Nieuwsbrief Tech - meld je aan
Lees meer
Kan ik de vorm van een product met een vormmerk (3D) beschermen?
Lees meer
Reclame voor geneesmiddelen, maar niet zelf verkopen: mag dat zomaar?
Lees meer
Dragons’ Den deel 2: de ondernemer die het snapt
Lees meer
NL Digital voorwaarden 2020: verbetering positie IT leverancier
Lees meer
Een kritische blik op de Corona-apps van de overheid
Lees meer
Checklist verpakken van producten
Lees meer
Wanneer is verpakken/opnieuw inpakken van producten toegestaan?
Lees meer
De roep om het vrijgeven van voertuigdata
Lees meer
Intellectueel eigendomsrecht
Lees meer
Domeinnamen
Lees meer
Voorbeeld tijdelijke licentie voor productie hulpmiddelen tijdens Corona crisis
Lees meer
Slaafse nabootsing
Lees meer
Nieuwsbrief BG Tech: de uitdagingen voor IP en Technologie & gratis webinar corona
Lees meer
Tekort materialen corona bestrijding. Is 3D printing of dwanglicentie oplossing?
Lees meer
Wanneer kan een IT overeenkomst worden ontbonden?
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (deel 3)
Lees meer
Wie heeft recht op de domeinnaam?
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (Deel 2)
Lees meer
Geslaagde bijeenkomst Blockchain & Food tijdens Den Bosch Data Week
Lees meer
Hoge boetes voor webwinkels die consumentenregelgeving overtreden
Lees meer
Identieke handelsnaam in de hotellerie: Bosch hotel mag naam blijven gebruiken
Lees meer
Seminar 19 november: Investeren en financieren 2.0
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (deel 1)
Lees meer
Kartelverbod ook bij (Tech-)licenties en samenwerkingscontracten aanwezig
Lees meer
Den Bosch Data Week: Practical experiences Blockchain and Food
Lees meer
Productomschrijving op een website. Auteursrecht mogelijk?
Lees meer
Nieuw Intellectueel Eigendomsrecht/ IT recht advocatenkantoor in Eindhoven
Lees meer
Tips voor het verkrijgen van auteursrechten
Lees meer
Auteursrecht op website(teksten)
Lees meer
Bescherming winkelinterieur
Lees meer
Is het interieur van een winkel beschermd?
Lees meer
Het beëindigen van de onderneming bij een inbreuk op IE-rechten
Lees meer
5 TIPS: Wettelijke bewaartermijnen van persoonsgegevens
Lees meer
Dezelfde handelsnaam maakt toch geen inbreuk. Hoe kan dat?
Lees meer
Is de vormgeving van een industrieel product beschermd?
Lees meer
Doordacht samenwerken geeft meer macht
Lees meer
Hoever mag je gaan bij het nabootsen van een stijl/concept?
Lees meer
Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak
Lees meer
Aanvraag Tommy Hilfiger bescherming auteursrechten afgewezen
Lees meer
Inbreuk op merken in de beauty branche
Lees meer
Domeinnamen en merken: het wil nog wel eens botsen
Lees meer
Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom bij een faillissement?
Lees meer
Privacyrecht
Lees meer
IT-recht
Lees meer
Reclameregels voor geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten
Lees meer
BG.legal participeert in onderzoek naar gebruik van big data en AI door zorginstellingen
Lees meer
Uitleg begrip operationeel in ICT-aanbesteding
Lees meer
Farma, Health en Life Sciences
Lees meer
BG.tech
Lees meer
Vacatures
Lees meer