5 TIPS: Wettelijke bewaartermijnen van persoonsgegevens

20 aug 2019

Het bijhouden van een goede administratie is van groot belang voor ondernemingen. De verwerking van persoonsgegevens is daarbij onvermijdelijk. Maar persoonsgegevens mogen niet voor onbeperkte duur worden bewaard. Daarvoor gelden specifieke (privacy)regels. De praktijk wijst uit dat ondernemingen vaak geen kennis hebben van de bewaartermijnen.

Algemeen uitgangspunt

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Nederlandse Uitvoeringswet daarvan noemen geen concrete termijnen voor het bewaren van persoonsgegevens. Wel bevat de (U)AVG een algemeen uitgangspunt. Namelijk dat persoonsgegevens niet langer mogen worden bewaard dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor zij in eerste instantie worden verwerkt. Hoe lang persoonsgegevens dan precies bewaard mogen worden, moet per geval worden beoordeeld.

Specifieke termijnen

Hoewel de (U)AVG geen concrete bewaartermijnen noemt, zijn deze er vaak wel, verdeeld in  minimum- en maximum bewaartermijnen. Deze termijnen zijn namelijk opgenomen in andere wetten. Wetten die niet per se met privacy te maken hebben, maar bijvoorbeeld met vastgoed of het arbeidsrecht. Daar kunnen wij je over informeren, bijvoorbeeld in verband met de persoonsgegevens van werknemers die zijn opgeslagen in personeelsdossiers.

Personeelsdossier

Het meest concrete voorbeeld is het personeelsdossier. Zo mogen de gegevens van een sollicitant maximaal vier weken worden bewaard, tenzij de sollicitant toestemming heeft gegeven om de gegevens langer te bewaren. Die toestemming is vervolgens maar één jaar geldig. Na dat jaar moet opnieuw toestemming worden gevraagd.

Arbeidsovereenkomsten, functionerings- en beoordelingsverslagen, gegevens over salarisverhoging en dergelijke mogen maximaal twee jaar bewaard worden. Deze termijn vangt aan na het einde van het dienstverband.

Daarnaast dient de (fiscale) salarisadministratie ten minste zeven jaar te worden bewaard op grond van de Algemene wet inzake rijksbelastingen. Daarentegen heeft een kopie van het identiteitsbewijs van de werknemer een maximale bewaartermijn van vijf jaar op grond van de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2011.

Indien er voor bepaalde documenten geen wettelijke bewaartermijn geldt, dan zijn de algemene uitgangspunten van de (U)AVG van toepassing: bewaar de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor de gegevens worden verwerkt.

Compleet overzicht bewaartermijnen

Het voorgaande is slechts een greep uit de bewaartermijnen waar een ondernemer rekening mee moet houden. Zo gelden er ook bewaartermijnen voor persoonsgegevens van ingehuurd personeel, of personeel dat afkomstig is van buiten de Europese Economische Ruimte.

Vijf tips

Wij helpen je graag de weg te vinden in de wirwar van wettelijke bewaartermijnen en verplichtingen.  Zo hebben wij bij BG.legal een compleet overzicht van alle wettelijke bewaartermijnen, inclusief toelichting daarop. Vul onderstaand je gegevens in en ontvang dit overzicht met de vijf stappen die helpen om te kunnen vaststellen welke bewaartermijnen in de praktijk gelden.

Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Jos van der Wijst

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos van der Wijst

Vul onderstaand formulier in en ontvang een handig overzicht met de vijf stappen die helpen om te kunnen vaststellen welke bewaartermijnen in de praktijk gelden.


Faillissementsuitspraken
Lees meer
Het Europees Hof schrapt het openbare UBO-register
Lees meer
Franchisegever beroept zich met succes op concurrentiebeding
Lees meer
De WNT en het arbeidsrecht: alles over de verloning van topfunctionarissen
Lees meer
Opdrachtnemer hoeft niet alle Zoom-gesprekken vrij te geven
Lees meer
Actualiteiten Arbeidsrecht
Lees meer
Werknemer pakketdienst op staande voet ontslagen door betrokkenheid bij drugshandel
Lees meer
Geschillen tussen aandeelhouders
Lees meer
Hoe te handelen bij (seksueel) grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer?
Lees meer
Webinars
Lees meer
Bestuurdersaansprakelijkheid moet heel precies worden onderbouwd
Lees meer
Goederenrechtelijk cessieverbod leidt ook tot onverpandbaarheid vordering
Lees meer
Schuldenscan
Lees meer
Een bonus in de liquidatiefase, een hellend vlak!
Lees meer
Rechtbank benoemt bestuurder bij ontbreken rechtsgeldig bestuur
Lees meer
Schending AVG: ex-patiënte ontvangt schadevergoeding van ziekenhuis
Lees meer
Misbruik van procesrecht: verliezer betaalt tonnen aan advocaatkosten
Lees meer
Overnames
Lees meer
Economische Eigendom, hoe werkt dat?
Lees meer
Aandachtspunten bij het ontslag van een statutair bestuurder
Lees meer
Vijf tips voor het sluiten van SaaS-Overeenkomsten
Lees meer
Bijzondere overeenkomsten
Lees meer
Inklokken, maar niet werken: reden voor ontslag
Lees meer
Zakelijke e-mail en privacy: wanneer mag je de mailbox van een werknemer controleren?
Lees meer
Alles over detachering en uitlenen van zelfstandigen (zzp’ers) en opdrachtnemers
Lees meer
Alles over detachering en uitlenen van werknemers
Lees meer
Lopende tuchtzaak tegen medisch specialist geen reden voor ontslag
Lees meer
Aandeelhoudersovereenkomst
Lees meer
Digitale nieuwsbrieven en privacy: wat kan wel en niet?
Lees meer
ABRvS stelt AP in het ongelijk: boete VoetbalTV van tafel
Lees meer
Afspraak over geschillencommissie moet worden nagekomen
Lees meer
Let op bij finale kwijting! De cao ziekenhuizen 2021-2023 stelt een andere eis voor
Lees meer
SAVE THE DATES
Lees meer
Brochures Ondernemingsrecht
Lees meer
De NS mag boa-bevoegdheid hoofdconducteurs laten vallen
Lees meer
Kan ik als adviseur wel of geen betaling ontvangen vlak vóór faillissement?
Lees meer
BG.legal begeleidt succesvolle overname Tribal Agency
Lees meer
Compensatie transitievergoeding ook bij slapend dienstverband van vóór 1 juli 2015
Lees meer
Boete voor Italiaanse Deliveroo vanwege slechte gegevensbescherming
Lees meer
Schending van deponeringsplicht is economisch delict
Lees meer
Wanneer is een titel een executoriale titel?
Lees meer
Onderneming en personeel Heesen hebben recht op transparantie
Lees meer
Algemene Voorwaarden B2B
Lees meer
De pre-pack, terug van weggeweest?
Lees meer
Bestuur Stichting Hulptroepen Alliantie geschorst
Lees meer
NOW-subsidie niet overdraagbaar of verpandbaar!
Lees meer
Subsidie voor zorgpersoneel met longcovid in de maak
Lees meer
De betaaltermijn voor grote ondernemingen wordt verkort
Lees meer
Alles over Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Lees meer
Nieuwe cao voor zorgpersoneel
Lees meer
De UBO en het UBO-register, ook voor mij relevant?
Lees meer
Wraking van de rechter
Lees meer
Arbeidsrecht advocaat Marlies Hol over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
Lees meer
Korting advocaatkosten voor MKB-ondernemers bij juridisch advies in 2022
Lees meer
Het ‘recht’ op een bankrekening: een overzicht
Lees meer
Gebruik Google Analytics mogelijk in strijd met de AVG
Lees meer
Banken verplicht om zakelijke bankrekening te openen
Lees meer
European Data Protection Day: wat te doen bij een datalek?
Lees meer
Ander werk voor werknemers door bedrijfssluiting
Lees meer
De klachtplicht van artikel 6:89 BW nader beschouwd
Lees meer
(Senior) Medewerker IE/IT/Privacy
Lees meer
Succesvol webinar Actualiteiten Arbeidsrecht deel 2
Lees meer
Mag een werkgever in de zorg informeren naar vaccinatiestatus medewerkers?
Lees meer
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt in 2022 geen extra budget
Lees meer
Uber-chauffeurs nu ook werknemers
Lees meer
Financiële mogelijkheden voor groei van een onderneming
Lees meer
De “gemeenschappelijke partijbedoeling” van Albert Heijn en haar franchisenemers
Lees meer
Vacature student-stage
Lees meer
Kapper
Lees meer
Een AI-systeem als baas?
Lees meer
Heeft nieuwe wet (WBTR) gevolgen voor zorginstellingen?
Lees meer
Cao-ontwikkelingen in de zorg
Lees meer
Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM
Lees meer
Stichting- of vereniging bestuurder pas op!
Lees meer
Een toga; zo uniek als de advocaat die hem draagt
Lees meer
Gebruik van cookies in jouw webshop: Aan welke regels moet ik mij houden?
Lees meer
Als de handschoenen uit gaan ….
Lees meer
De Juridische Afdeling: Legal as-a-Service
Lees meer
Mag een bank weigeren een zakelijke bankrekening te openen?
Lees meer
Succesvol webinar Actualiteiten Arbeidsrecht
Lees meer
Betekeningsperikelen
Lees meer
Worden toeslagen in de zorg doorbetaald bij vakantie en verlof?
Lees meer
Schadevergoeding na hack persoonsgegevens?
Lees meer
Is er wel of niet voldaan aan de voorwaarden voor contractuele overdracht van rechten?
Lees meer
Wat zijn de gevolgen van een verstoorde arbeidsverhouding voor een KLM-piloot?
Lees meer
Overtreding concurrentiebeding leidt tot boete € 51.800,-
Lees meer
Nooit geschoten is altijd mis: Tommy Hilfiger vs. Facebook uiteengezet
Lees meer
Moet een bank schade van WhatsApp-fraude op een zakelijke rekening wel vergoeden?
Lees meer
Aannemen van gift of diefstal? Reden voor ontslag op staande voet in de zorg
Lees meer
Moet een bank de schade van WhatsApp-fraude vergoeden?
Lees meer
Conformiteit van een woning
Lees meer
Hoezo kan ik geen eigenaar zijn van (zorg)data?
Lees meer
Is rechtbank bevoegd tot schorsing bestuurder?
Lees meer
Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld!
Lees meer
Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen: moet ik mijn statuten aanpassen?
Lees meer
Werken met kennismigranten?
Lees meer
Aandachtspunten voor zorgwerkgevers bij mediation
Lees meer
Een webshop: mag alles zomaar of gelden er regels?
Lees meer
Letsel door zelfgemaakt vuurwerk, moet werkgever salaris doorbetalen?
Lees meer
Website zwarte lijst van zorgverleners op zwart
Lees meer
Moet een werkgever in tijden van corona een veilige werkplek garanderen?
Lees meer
Beslag door schuldeisers op zorgbonus mogelijk.
Lees meer
Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen treedt op 1 juli 2021 in werking
Lees meer
Sterkere werkgeversrol RvC ter versterking intern toezicht zorginstellingen
Lees meer
EU-detacheringsrichtlijn wegvervoersector
Lees meer
Mag je foto's van werknemers gebruiken?
Lees meer
Maatschappelijke BV voor maatschappelijke ondernemers
Lees meer
Dronken van desinfectiegel, is dat mogelijk?
Lees meer
Rechtbank geeft Autoriteit Persoonsgegevens rode kaart
Lees meer
Belemmeringsverbod Waadi ook bij uitzending zzp’er
Lees meer
Schizofrene patiënt maakt betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland.
Lees meer
Is nieuwe wet- of regelgeving nodig voor AI?
Lees meer
Wie betaalt het loon bij thuis-quarantaine?
Lees meer
Liegen op je cv leidt niet altijd tot ontslag!
Lees meer
WHOA, een nieuw type schuldeisersakkoord
Lees meer
“IK ZAL HET NOG ÉÉN KEER UITLEGGEN …”
Lees meer
De tweede golf: hoe nu verder voor de ondernemers?
Lees meer
Wakker worden! Een slapend dienstverband vóór 1 juli 2015?
Lees meer
Werkgeversaansprakelijkheid Covid-19
Lees meer
Tijdverloop in een civiel geschil
Lees meer
Een proeftijdbeding ná een stage? Volgens de kantonrechter is dat mogelijk.
Lees meer
Gepubliceerde boetes of berispingen zorgpersoneel zijn openbaar
Lees meer
Is een schoonzoon te vertrouwen?
Lees meer
Er komt een nieuwe rechtsvorm: de maatschappelijke BV
Lees meer
Hulp bij verwijderen van vervelende YouTube video’s: een stappenplan
Lees meer
Geen recht op transitievergoeding bij ontslag
Lees meer
De zorg voor een particuliere borg
Lees meer
Seminar arbeidsrecht: Help ik moet reorganiseren, 22 september 2020
Lees meer
Loonstop wegens niet-werken door corona
Lees meer
Vakantie in tijden van corona leidt tot arbeidsrechtelijke vragen
Lees meer
Reminder actie- en aandachtspunten WAB
Lees meer
Waar ligt de grens voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet?
Lees meer
Goed bestuur in de zorg: vernieuwd kader
Lees meer
Europees Hof verwijst EU-VS Privacy Shield naar de prullenbak. En nu?
Lees meer
Update zorg: juridische Factsheet Wabvpz
Lees meer
Eerste toewijzing cumulatiegrond voor ontbinding arbeidsovereenkomst
Lees meer
Strafregels of knielen, je kunt kiezen...
Lees meer
Overwerken door corona, moet ik daarmee instemmen?
Lees meer
Verlaagde transitievergoeding bij brede inzetbaarheid
Lees meer
Wetgever wil rol curator als verwerker van persoonsgegevens vastleggen
Lees meer
Nieuwe UAVG verduidelijkt omgang met medische gegevens in faillissement
Lees meer
Verwerking medische persoonsgegevens verduidelijkt in nieuwe UAVG
Lees meer
Mondeling aanzeggen niet voortzetten tijdelijk arbeidscontract volstaat soms
Lees meer
Reorganisatie in coronatijd
Lees meer
Reorganisatie
Lees meer
De EU Betekeningsverordening aangepast
Lees meer
De afstemmingsregel bij conservatoir beslag
Lees meer
Tijdelijke wet elektronisch vergaderen
Lees meer
Een kritische blik op de Corona-apps van de overheid
Lees meer
Dynamische haviltex of dwaling
Lees meer
De meedenkende, betalende Overheid: Werkgevers doe er uw voordeel mee!
Lees meer
Ontbinding van een overeenkomst
Lees meer
Incoterms 2020
Lees meer
Verrekenen tussen meer dan twee partijen ook geldig in faillissement     
Lees meer
Kifid oordeelt dat verzekeraar de premie met 50% mag verhogen
Lees meer
Slapend dienstverband: Definitief goed nieuws voor langdurig zieken
Lees meer
De normalisering van het ambtenarenrecht
Lees meer
Verdrag van Singapore
Lees meer
Seminar 19 november: Investeren en financieren 2.0
Lees meer
Matiging van contractuele boete
Lees meer
Slapend dienstverband: voorlopig goed nieuws voor langdurig zieken
Lees meer
Overzicht nieuwe regels voor oproepkrachten per 1 januari 2020
Lees meer
Nieuw Intellectueel Eigendomsrecht/ IT recht advocatenkantoor in Eindhoven
Lees meer
Dynamisch incorporatiebeding geen eenzijdig wijzigingsbeding
Lees meer
WAB: gevolgen directe werking van de verruimde ketenregeling
Lees meer
Kifid voortaan ook voor klachten alternatieve financiering
Lees meer
De WAB en het overgangsrecht voor de transitievergoeding
Lees meer
Bestuurder niet aansprakelijk; ondernemen met kapitaal van de stamrecht BV is toegestaan.
Lees meer
Legale belastingontwijking kan reden zijn voor bank om klantrelatie te beëindigen
Lees meer
Is de vormgeving van een industrieel product beschermd?
Lees meer
De taalkundige uitleg van de Earn-Out
Lees meer
Handelsregisterwet wordt gewijzigd
Lees meer
Hoever mag je gaan bij het nabootsen van een stijl/concept?
Lees meer
Disfunctioneren van de werknemer; wat moet ik er aan doen?
Lees meer
Opzegging arbeidsovereenkomst; werkgever let op uw saeck!
Lees meer
Werkgever: ben aantoonbaar concreet in je verwijten richting werknemer
Lees meer
Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak
Lees meer
Aanvraag Tommy Hilfiger bescherming auteursrechten afgewezen
Lees meer
Inbreuk op merken in de beauty branche
Lees meer
Domeinnamen en merken: het wil nog wel eens botsen
Lees meer
Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom bij een faillissement?
Lees meer
Ondernemingsrecht
Lees meer
Arbeidsrecht
Lees meer
Privacyrecht
Lees meer
Een faillissement kan ook een nieuwe kans betekenen!
Lees meer
Tekortkoming in de nakoming van een overeenkomst van opdracht; wie draagt de bewijslast?
Lees meer
Vacatures
Lees meer