5 TIPS: Wettelijke bewaartermijnen van persoonsgegevens

20 aug 2019

Het bijhouden van een goede administratie is van groot belang voor ondernemingen. De verwerking van persoonsgegevens is daarbij onvermijdelijk. Maar persoonsgegevens mogen niet voor onbeperkte duur worden bewaard. Daarvoor gelden specifieke (privacy)regels. De praktijk wijst uit dat ondernemingen vaak geen kennis hebben van de bewaartermijnen.

Algemeen uitgangspunt

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Nederlandse Uitvoeringswet daarvan noemen geen concrete termijnen voor het bewaren van persoonsgegevens. Wel bevat de (U)AVG een algemeen uitgangspunt. Namelijk dat persoonsgegevens niet langer mogen worden bewaard dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor zij in eerste instantie worden verwerkt. Hoe lang persoonsgegevens dan precies bewaard mogen worden, moet per geval worden beoordeeld.

Specifieke termijnen

Hoewel de (U)AVG geen concrete bewaartermijnen noemt, zijn deze er vaak wel, verdeeld in  minimum- en maximum bewaartermijnen. Deze termijnen zijn namelijk opgenomen in andere wetten. Wetten die niet per se met privacy te maken hebben, maar bijvoorbeeld met vastgoed of het arbeidsrecht. Daar kunnen wij je over informeren, bijvoorbeeld in verband met de persoonsgegevens van werknemers die zijn opgeslagen in personeelsdossiers.

Personeelsdossier

Het meest concrete voorbeeld is het personeelsdossier. Zo mogen de gegevens van een sollicitant maximaal vier weken worden bewaard, tenzij de sollicitant toestemming heeft gegeven om de gegevens langer te bewaren. Die toestemming is vervolgens maar één jaar geldig. Na dat jaar moet opnieuw toestemming worden gevraagd.

Arbeidsovereenkomsten, functionerings- en beoordelingsverslagen, gegevens over salarisverhoging en dergelijke mogen maximaal twee jaar bewaard worden. Deze termijn vangt aan na het einde van het dienstverband.

Daarnaast dient de (fiscale) salarisadministratie ten minste zeven jaar te worden bewaard op grond van de Algemene wet inzake rijksbelastingen. Daarentegen heeft een kopie van het identiteitsbewijs van de werknemer een maximale bewaartermijn van vijf jaar op grond van de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2011.

Indien er voor bepaalde documenten geen wettelijke bewaartermijn geldt, dan zijn de algemene uitgangspunten van de (U)AVG van toepassing: bewaar de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor de gegevens worden verwerkt.

Compleet overzicht bewaartermijnen

Het voorgaande is slechts een greep uit de bewaartermijnen waar een ondernemer rekening mee moet houden. Zo gelden er ook bewaartermijnen voor persoonsgegevens van ingehuurd personeel, of personeel dat afkomstig is van buiten de Europese Economische Ruimte.

Vijf tips

Wij helpen je graag de weg te vinden in de wirwar van wettelijke bewaartermijnen en verplichtingen.  Zo hebben wij bij BG.legal een compleet overzicht van alle wettelijke bewaartermijnen, inclusief toelichting daarop. Vul onderstaand je gegevens in en ontvang dit overzicht met de vijf stappen die helpen om te kunnen vaststellen welke bewaartermijnen in de praktijk gelden.

Neem bij vragen gerust contact met ons op!

 

Jos van der Wijst

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos van der Wijst

 

Vul onderstaand je naam en mailadres in en ontvang een handig overzicht met de vijf stappen die helpen om te kunnen vaststellen welke bewaartermijnen in de praktijk gelden.

 

BG.legal

    Contact

      Faillissementsuitspraken
      Lees meer
      Kapper
      Lees meer
      Een AI-systeem als baas?
      Lees meer
      Heeft nieuwe wet (WBTR) gevolgen voor zorginstellingen?
      Lees meer
      Cao-ontwikkelingen in de zorg
      Lees meer
      Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM
      Lees meer
      Stichting- of vereniging bestuurder pas op!
      Lees meer
      Een toga; zo uniek als de advocaat die hem draagt
      Lees meer
      Gebruik van cookies in jouw webshop: Aan welke regels moet ik mij houden?
      Lees meer
      Als de handschoenen uit gaan ….
      Lees meer
      Legal Department as-a-Service
      Lees meer
      Mag een bank weigeren een zakelijke bankrekening te openen?
      Lees meer
      Succesvol webinar Actualiteiten Arbeidsrecht
      Lees meer
      Betekeningsperikelen
      Lees meer
      Worden toeslagen in de zorg doorbetaald bij vakantie en verlof?
      Lees meer
      Schadevergoeding na hack persoonsgegevens?
      Lees meer
      Is er wel of niet voldaan aan de voorwaarden voor contractuele overdracht van rechten?
      Lees meer
      Wat zijn de gevolgen van een verstoorde arbeidsverhouding voor een KLM-piloot?
      Lees meer
      Overtreding concurrentiebeding leidt tot boete € 51.800,-
      Lees meer
      Nooit geschoten is altijd mis: Tommy Hilfiger vs. Facebook uiteengezet
      Lees meer
      Moet een bank schade van WhatsApp-fraude op een zakelijke rekening wel vergoeden?
      Lees meer
      Aannemen van gift of diefstal? Reden voor ontslag op staande voet in de zorg
      Lees meer
      Moet een bank de schade van WhatsApp-fraude vergoeden?
      Lees meer
      Conformiteit van een woning
      Lees meer
      Hoezo kan ik geen eigenaar zijn van (zorg)data?
      Lees meer
      Is rechtbank bevoegd tot schorsing bestuurder?
      Lees meer
      Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld!
      Lees meer
      Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen: moet ik mijn statuten aanpassen?
      Lees meer
      Werken met kennismigranten?
      Lees meer
      Aandachtspunten voor zorgwerkgevers bij mediation
      Lees meer
      Een webshop: mag alles zomaar of gelden er regels?
      Lees meer
      Letsel door zelfgemaakt vuurwerk, moet werkgever salaris doorbetalen?
      Lees meer
      Kortingsregelingen voor MKB-ondernemers bij juridisch advies
      Lees meer
      Website zwarte lijst van zorgverleners op zwart
      Lees meer
      Moet een werkgever in tijden van corona een veilige werkplek garanderen?
      Lees meer
      Beslag door schuldeisers op zorgbonus mogelijk.
      Lees meer
      Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen treedt op 1 juli 2021 in werking
      Lees meer
      Sterkere werkgeversrol RvC ter versterking intern toezicht zorginstellingen
      Lees meer
      EU-detacheringsrichtlijn wegvervoersector
      Lees meer
      Mag je foto's van werknemers gebruiken?
      Lees meer
      Maatschappelijke BV voor maatschappelijke ondernemers
      Lees meer
      Dronken van desinfectiegel, is dat mogelijk?
      Lees meer
      Rechtbank geeft Autoriteit Persoonsgegevens rode kaart
      Lees meer
      Belemmeringsverbod Waadi ook bij uitzending zzp’er
      Lees meer
      Schizofrene patiënt maakt betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland.
      Lees meer
      Is nieuwe wet- of regelgeving nodig voor AI?
      Lees meer
      Wie betaalt het loon bij thuis-quarantaine?
      Lees meer
      Liegen op je cv leidt niet altijd tot ontslag!
      Lees meer
      WHOA, een nieuw type schuldeisersakkoord
      Lees meer
      “IK ZAL HET NOG ÉÉN KEER UITLEGGEN …”
      Lees meer
      De tweede golf: hoe nu verder voor de ondernemers?
      Lees meer
      Wakker worden! Een slapend dienstverband vóór 1 juli 2015?
      Lees meer
      Werkgeversaansprakelijkheid Covid-19
      Lees meer
      Tijdverloop in een civiel geschil
      Lees meer
      Een proeftijdbeding ná een stage? Volgens de kantonrechter is dat mogelijk.
      Lees meer
      Gepubliceerde boetes of berispingen zorgpersoneel zijn openbaar
      Lees meer
      Is een schoonzoon te vertrouwen?
      Lees meer
      Er komt een nieuwe rechtsvorm: de maatschappelijke BV
      Lees meer
      Hulp bij verwijderen van vervelende YouTube video’s: een stappenplan
      Lees meer
      Geen recht op transitievergoeding bij ontslag
      Lees meer
      De zorg voor een particuliere borg
      Lees meer
      Seminar arbeidsrecht: Help ik moet reorganiseren, 22 september 2020
      Lees meer
      Loonstop wegens niet-werken door corona
      Lees meer
      Vakantie in tijden van corona leidt tot arbeidsrechtelijke vragen
      Lees meer
      Reminder actie- en aandachtspunten WAB
      Lees meer
      Waar ligt de grens voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet?
      Lees meer
      Goed bestuur in de zorg: vernieuwd kader
      Lees meer
      Europees Hof verwijst EU-VS Privacy Shield naar de prullenbak. En nu?
      Lees meer
      Update zorg: juridische Factsheet Wabvpz
      Lees meer
      Eerste toewijzing cumulatiegrond voor ontbinding arbeidsovereenkomst
      Lees meer
      Strafregels of knielen, je kunt kiezen...
      Lees meer
      Overwerken door corona, moet ik daarmee instemmen?
      Lees meer
      Verlaagde transitievergoeding bij brede inzetbaarheid
      Lees meer
      Wetgever wil rol curator als verwerker van persoonsgegevens vastleggen
      Lees meer
      Nieuwe UAVG verduidelijkt omgang met medische gegevens in faillissement
      Lees meer
      Verwerking medische persoonsgegevens verduidelijkt in nieuwe UAVG
      Lees meer
      Mondeling aanzeggen niet voortzetten tijdelijk arbeidscontract volstaat soms
      Lees meer
      Reorganisatie in coronatijd
      Lees meer
      Reorganisatie
      Lees meer
      De EU Betekeningsverordening aangepast
      Lees meer
      De afstemmingsregel bij conservatoir beslag
      Lees meer
      Tijdelijke wet elektronisch vergaderen
      Lees meer
      Een kritische blik op de Corona-apps van de overheid
      Lees meer
      Dynamische haviltex of dwaling
      Lees meer
      De meedenkende, betalende Overheid: Werkgevers doe er uw voordeel mee!
      Lees meer
      Ontbinding van een overeenkomst
      Lees meer
      Incoterms 2020
      Lees meer
      De normalisering van het ambtenarenrecht samen met BG.legal
      Lees meer
      Verrekenen tussen meer dan twee partijen ook geldig in faillissement     
      Lees meer
      Kifid oordeelt dat verzekeraar de premie met 50% mag verhogen
      Lees meer
      Slapend dienstverband: Definitief goed nieuws voor langdurig zieken
      Lees meer
      De normalisering van het ambtenarenrecht samen met BG.legal
      Lees meer
      Verdrag van Singapore
      Lees meer
      Seminar 19 november: Investeren en financieren 2.0
      Lees meer
      Matiging van contractuele boete
      Lees meer
      Slapend dienstverband: voorlopig goed nieuws voor langdurig zieken
      Lees meer
      Overzicht nieuwe regels voor oproepkrachten per 1 januari 2020
      Lees meer
      Nieuw Intellectueel Eigendomsrecht/ IT recht advocatenkantoor in Eindhoven
      Lees meer
      Dynamisch incorporatiebeding geen eenzijdig wijzigingsbeding
      Lees meer
      WAB: gevolgen directe werking van de verruimde ketenregeling
      Lees meer
      Kifid voortaan ook voor klachten alternatieve financiering
      Lees meer
      De WAB en het overgangsrecht voor de transitievergoeding
      Lees meer
      Bestuurder niet aansprakelijk; ondernemen met kapitaal van de stamrecht BV is toegestaan.
      Lees meer
      Legale belastingontwijking kan reden zijn voor bank om klantrelatie te beëindigen
      Lees meer
      Is de vormgeving van een industrieel product beschermd?
      Lees meer
      De taalkundige uitleg van de Earn-Out
      Lees meer
      Handelsregisterwet wordt gewijzigd
      Lees meer
      Hoever mag je gaan bij het nabootsen van een stijl/concept?
      Lees meer
      Disfunctioneren van de werknemer; wat moet ik er aan doen?
      Lees meer
      Opzegging arbeidsovereenkomst; werkgever let op uw saeck!
      Lees meer
      Werkgever: ben aantoonbaar concreet in je verwijten richting werknemer
      Lees meer
      Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak
      Lees meer
      Aanvraag Tommy Hilfiger bescherming auteursrechten afgewezen
      Lees meer
      Inbreuk op merken in de beauty branche
      Lees meer
      Domeinnamen en merken: het wil nog wel eens botsen
      Lees meer
      Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom bij een faillissement?
      Lees meer
      Ondernemingsrecht
      Lees meer
      Arbeidsrecht
      Lees meer
      Privacyrecht
      Lees meer
      Een faillissement kan ook een nieuwe kans betekenen!
      Lees meer
      Tekortkoming in de nakoming van een overeenkomst van opdracht; wie draagt de bewijslast?
      Lees meer
      Vacatures
      Lees meer