Marc Heuvelmans, advocaat in Tilburg en voorzitter van BORT

19 dec 2019

Waarom Tilburg?

Ik ben 28 jaar advocaat en al sinds 2002 actief in Tilburg. Die keuze lag voor de hand, omdat ik in Tilburg geboren en getogen ben. Het Tilburgse netwerk is mij dus niet vreemd.

Wat ben ik voor advocaat?

Ik ben advocaat voor ondernemers. Dat zijn doorgaans ondernemers met een zakelijk conflict dat opgelost moet worden. Maar ook ondernemers die advies willen over een probleem dat zich in hun onderneming voor doet, over een overname van een onderneming, of een reorganisatie.

Zolang er een probleem is, is er ook een oplossing. Als er namelijk geen oplossing is, dan is het probleem geen probleem, maar een gegeven. In alle situaties staat het belang van mijn cliënt voorop en haal ik het onderste uit de kan. Als het kan met een goed gesprek, zo nodig in een scherpe onderhandeling en als de situatie er om vraagt in een procedure.

Welke dilemma’s?

Veel van mijn cliënten zijn ondernemers uit Tilburg die ook in conflict komen met de gemeente Tilburg. En juist met de gemeente Tilburg is zit ik zeer regelmatig om de tafel om de belangen te behartigen voor de Tilburgse ondernemers. Toch blijkt dit eigenlijk altijd goed te gaan omdat wederzijds respect de leidraad is. Mijn gesprekspartners bij de gemeente begrijpen dat ik advocaat ben voor ondernemers en mijn werk moet kunnen doen. Daar wordt correct en zakelijk mee omgegaan en dat gaat goed samen met het lobbywerk voor BORT.

Waarom BORT?

De lobby voor BORT is voor mij een manier om iets terug te doen voor Tilburgse ondernemers, van wie ik vertrouwen krijg. Maar ook om een bijdrage te leveren aan Tilburg, het welzijn van ondernemers en het vestigingsklimaat. Ik krijg enorm veel energie van uitdagingen die er toe doen en het vinden van een weg om de belangen van mijn achterban te dienen. En dat is maar goed ook want ik besteed er gemiddeld meer dan een halve dag per week aan.

De toekomst?

Nog heel erg lang advocaat in Tilburg zijn en op allerlei manieren een bijdrage blijven leveren aan de stad. Dat kan via BORT, want zolang er uitdagingen zijn, vind ik dat leuk. Maar ik sluit niets uit. Als er iets nieuws op mijn pad komt waar ik energie van krijg, pak ik het aan. Ik heb Tilburg in mijn hart. Ik woon er, ik werk er en ik geniet er. Vandaar!

Marc Heuvelmans

BG.legal