Archives

Zakelijke e-mail en privacy: wanneer mag je de mailbox van een werknemer controleren?

-

Recent boog het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zich over de vraag of het monitoren van een zakelijk e-mailaccount van een werknemer is toegestaan.[1] In de desbetreffende zaak verweet ING een van haar...

Lees meer

Wetgever wil rol curator als verwerker van persoonsgegevens vastleggen

-

In eerdere blogs schreef ik al over de door de wetgever voorgenomen veranderingen in de UAVG (Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming) met betrekking tot medische persoonsgegevens, onder andere in faillissement. Verder ingaand...

Lees meer

Vijf tips voor het sluiten van SaaS-Overeenkomsten

-

Steeds meer software wordt enkel als dienst aangeboden. Dit wordt ook wel Software as a Service (SaaS) genoemd. De software draait dan niet ‘on-premise’ bij de afnemer, maar is enkel...

Lees meer

Verwerking medische persoonsgegevens verduidelijkt in nieuwe UAVG

-

Tegelijkertijd met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (UAVG) ingevoerd. De ervaringen met de UAVG zijn, zoals afgesproken...

Lees meer

Schizofrene patiënt maakt betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland.

-

Schizofrene patiënt maakt diverse betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland. Is de behandelend psychiater aansprakelijk voor de financiële schade van deze verkwistende patiënt? De moeder van een schizofrene zoon...

Lees meer

Schending AVG: ex-patiënte ontvangt schadevergoeding van ziekenhuis

-

Om patiënten goed te kunnen behandelen is het van groot belang dat zorgverleners over actuele medische persoonsgegevens van hun patiënten beschikken. Patiëntgegevens zijn vanwege hun aard echter uiterst gevoelig. Dit...

Lees meer

Schadevergoeding na hack persoonsgegevens?

-

Met enige regelmaat lezen we dat er door een hack persoonsgegevens in handen van derden zijn gevallen. Wanneer heeft degene van wie de persoonsgegevens zijn gehackt recht op een schadevergoeding...

Lees meer

Rechtbank geeft Autoriteit Persoonsgegevens rode kaart

-

De rechtbank Midden-Nederland fluit in haar uitspraak van 23 november 2020 de Autoriteit Persoonsgegevens [AP] terug. VoetbalTV was een videoplatform voor amateurvoetbal en verzorgde de videoregistratie van wedstrijden. De AP...

Lees meer

Nooit geschoten is altijd mis: Tommy Hilfiger vs. Facebook uiteengezet

-

Facebook: tussen de advertenties door zie je soms nog eens een persoonlijk bericht op je tijdlijn. Oké, wellicht wat overdreven maar ik denk dat de meesten weten wat ik bedoel....

Lees meer

Nieuwe UAVG verduidelijkt omgang met medische gegevens in faillissement

-

Zoals ik in een eerdere blog al besprak, heeft de wetgever een internetconsultatie voor de nieuwe UAVG (Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming) gepubliceerd. In dit wetsvoorstel heeft de wetgever oog voor...

Lees meer

Nieuw Intellectueel Eigendomsrecht/ IT recht advocatenkantoor in Eindhoven

-

Sinds woensdag 11 september jl. heeft de Orde van Advocaten het groene licht gegeven voor de BG.legal vestiging op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Op de BIC zijn met...

Lees meer

Mag je foto's van werknemers gebruiken?

-

Mag een werkgever foto’s van een (oud) werknemer gebruiken op de website, voor het smoelenboek of in een folder?  Het is een regelmatig terugkerende vraag: “mag ik foto’s van mijn...

Lees meer

Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM

-

Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM De ACM geeft in een recente publicatie aan haar pijlen te gaan richten op zogenaamde ‘vendor lock-ins’ op markten voor ziekenhuisinformatiesystemen en...

Lees meer

Korting advocaatkosten voor MKB-ondernemers bij juridisch advies in 2022

-

Bent u van plan uw merknaam, logo of model te registreren? Of heeft u de ambitie/capaciteit om de internationale markt op te gaan en juridische en/of fiscale kennis op te...

Lees meer

Is nieuwe wet- of regelgeving nodig voor AI?

-

Het toepassen van Artificial Intelligence (‘AI’) leidt soms tot vragen waar juridisch niet meteen een antwoord op te geven is. Bij AI worden modellen met datasets getraind zodat het model...

Lees meer

Inbreuk op merken in de beauty branche

-

Voor de beauty-liefhebbers onder ons: De High Court of Justice van Engeland en Wales heeft geoordeeld dat Benefit met haar merk "BEAUTY & THE BAY" geen inbreuk maakt op de...

Lees meer

Hulp bij verwijderen van vervelende YouTube video’s: een stappenplan

-

YouTube wordt steeds vaker gebruikt voor ‘naming and shaming’. Video’s waarin personen of organisaties aan de schandpaal worden genageld zijn aan de orde van de dag. Wat kun je doen...

Lees meer

Hoezo kan ik geen eigenaar zijn van (zorg)data?

-

Juridisch gezien kun je geen eigenaar zijn van (zorg)data. In allerlei sectoren wordt steeds meer data verzameld. Ook in de zorg. Deze data wordt gebruikt bij toepassingen zoals kunstmatige intelligentie...

Lees meer

Hoever mag je gaan bij het nabootsen van een stijl/concept?

-

De feiten. Deze vraag kwam aan de orde in een geschil tussen Luxury Bedding Company en Luxury Beds. Beide ondernemingen verkopen luxe bedden, boxsprings en matrassen. Luxury Bedding Company bestaat...

Lees meer

Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom bij een faillissement?

-

Nog te weinig ondernemers hebben nagedacht over het positioneren van het intellectuele eigendom van hun onderneming. Ook vanwege de toekomstbestendigheid van de onderneming is het zeer belangrijk om dit binnen...

Lees meer

Het Europees Hof schrapt het openbare UBO-register

-

Het Europese Hof van Justitie (HvJEU) heeft zich op 22 november 2022 uitgelaten over het UBO-register. De vraag die in deze uitspraak centraal stond, was of de openbaarheid van het...

Lees meer

Gepubliceerde boetes of berispingen zorgpersoneel zijn openbaar

-

Iedereen heeft inzage in gepubliceerde boetes, berispingen of andere maatregelen die aan zorgpersoneel zijn opgelegd. Ook werkgevers. Gepubliceerde boetes of berispingen die aan zorgpersoneel zijn opgelegd zijn openbaar. Indien u...

Lees meer

Gebruik van cookies in jouw webshop: Aan welke regels moet ik mij houden?

-

We bedoelen hier uiteraard niet de zoete lekkernij. Maar wat zijn cookies dan wel? Laten we bij het begin beginnen. Wat zijn cookies? Cookies zijn kleine tekstbestandjes die een website...

Lees meer

Gebruik Google Analytics mogelijk in strijd met de AVG

-

Recent heeft de Oostenrijkse gegevensbeschermingsautoriteit (Datenschutzbehörde, ofwel “DSB”) bepaald dat het gebruik van Google Analytics in strijd is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het programma verzamelt namelijk de IP-adressen...

Lees meer

Europees Hof verwijst EU-VS Privacy Shield naar de prullenbak. En nu?

-

Op 16 juli 2020 heeft het Europese Hof van Justitie het zogenaamde EU-VS Privacy Shield van tafel geveegd. De Europese Commissie en Europese lidstaten riepen het EU-VS Privacy Shield in...

Lees meer

European Data Protection Day: wat te doen bij een datalek?

-

Vandaag is het de Europese Dag van de Privacy. Deze dag is door de Raad van Europa in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de bescherming van persoonsgegevens....

Lees meer

Een webshop: mag alles zomaar of gelden er regels?

-

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: webshops. In deze tijd van veel thuiszitten, zijn er veel mensen die hun hobby weer oppakken. Sommigen hopen hun creaties aan de man...

Lees meer

Een kritische blik op de Corona-apps van de overheid

-

Dinsdagavond 7 april maakte minister Hugo de Jonge bekend dat de overheid de verspreiding van het Coronavirus wil monitoren via twee nieuw te bouwen apps. De ene app moet zorgen...

Lees meer

Domeinnamen en merken: het wil nog wel eens botsen

-

Het gebruik van (andermans) merk in een domeinnaam wil nog wel eens problemen opleveren. Zeker als de domeinnaam éérder is geregistreerd dan het merk. Daarom beantwoord ik in dit artikel...

Lees meer

Digitale nieuwsbrieven en privacy: wat kan wel en niet?

-

Veel ondernemers maken gebruik van een nieuwsbrief. Het is een van de beste manieren om producten/diensten aan te prijzen en klanten te binden. Om ongewenste reclame te voorkomen, worden er...

Lees meer

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt in 2022 geen extra budget

-

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt, ondanks politiek aandringen, in 2022 geen extra budget. Een zorgelijk en risicovol besluit. Dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) al jarenlang over onvoldoende budget beschikt, behoort inmiddels...

Lees meer

Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld!

-

  Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld. De beveiliging van persoonsgegevens en het belang daarvan komt steeds vaker in het nieuws. Niet altijd in positieve zin, denk bijvoorbeeld aan...

Lees meer

Boete voor Italiaanse Deliveroo vanwege slechte gegevensbescherming

-

Uit onderzoek van de Italiaanse privacy-toezichthouder (de GPDP) bleek dat het bezorgingsplatform Foodinho slordig omging met de persoonsgegevens van haar medewerkers. Daarom leek het ons interessant om te bekijken welke...

Lees meer

Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak

-

Vers van de pers: Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak. Recent heeft de Europese General Court een langverwachte uitspraak gedaan waarin het merk van Adidas (de drie strepen) ongeldig is...

Lees meer

ABRvS stelt AP in het ongelijk: boete VoetbalTV van tafel

-

Recent heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) bepaald dat VoetbalTV geen boete hoeft te betalen, omdat het besluit van de Autoriteit Persoonsgegevens op onjuiste gronden is...

Lees meer

Aanvraag Tommy Hilfiger bescherming auteursrechten afgewezen

-

Tommy Hilfiger heeft een aanvraag bij de US Copyright Office ingediend voor de bescherming van haar auteursrechten. In dit geval ging het om de bescherming van de (rood-wit-blauwe) Tommy Hilfiger...

Lees meer

5 TIPS: Wettelijke bewaartermijnen van persoonsgegevens

-

Het bijhouden van een goede administratie is van groot belang voor ondernemingen. De verwerking van persoonsgegevens is daarbij onvermijdelijk. Maar persoonsgegevens mogen niet voor onbeperkte duur worden bewaard. Daarvoor gelden...

Lees meer
Raad van de Europese Unie stemt in met tekst van AI-verordening
Lees meer
Faillissementsuitspraken
Lees meer
Startdatum van Unified Patent Court (UPC) verzet
Lees meer
De intocht van sinterklaas en het auteursrecht
Lees meer
SaaS-Overeenkomst
Lees meer
Nederland stemt in met tekst voorstel AI verordening
Lees meer
Franchisegever beroept zich met succes op concurrentiebeding
Lees meer
Opdrachtnemer hoeft niet alle Zoom-gesprekken vrij te geven
Lees meer
De uitwerking van een concept kan worden beschermd
Lees meer
Geschillen tussen aandeelhouders
Lees meer
Gebruik van overeenstemmende domeinnaam
Lees meer
Webinars
Lees meer
De bescherming van kleurmerken en het relevante publiek
Lees meer
Inbreuk op IE-recht? Let op bestuurdersaansprakelijkheid
Lees meer
Bestuurdersaansprakelijkheid moet heel precies worden onderbouwd
Lees meer
President Biden ondertekent executive order over gegevensuitwisseling tussen de EU en VS
Lees meer
Goederenrechtelijk cessieverbod leidt ook tot onverpandbaarheid vordering
Lees meer
Denkt u na over internationaal ondernemen?
Lees meer
Schuldenscan
Lees meer
Product design als merk, eerder uitzondering dan regel
Lees meer
Een bonus in de liquidatiefase, een hellend vlak!
Lees meer
AI Aansprakelijkheid richtlijn
Lees meer
Rechtbank benoemt bestuurder bij ontbreken rechtsgeldig bestuur
Lees meer
Schending AVG: ex-patiënte ontvangt schadevergoeding van ziekenhuis
Lees meer
ACM: Misleidende duurzaamheidsclaims van Decathlon & H&M
Lees meer
Misbruik van procesrecht: verliezer betaalt tonnen aan advocaatkosten
Lees meer
Overnames
Lees meer
Recht op inzage in een medisch advies van een beoordelend arts na een aansprakelijkheidsclaim?
Lees meer
Doorverkoop van Formule 1-tickets wordt niet verboden
Lees meer
Concurrentie op Bol.com: EAN-nummers en merkinbreuken
Lees meer
Gebruik van TM, ® en © tekens
Lees meer
Economische Eigendom, hoe werkt dat?
Lees meer
De overwinningspose als merk
Lees meer
Vijf tips voor het sluiten van SaaS-Overeenkomsten
Lees meer
Aangepast voorstel AI Verordening
Lees meer
Bijzondere overeenkomsten
Lees meer
Zakelijke e-mail en privacy: wanneer mag je de mailbox van een werknemer controleren?
Lees meer
Alles over detachering en uitlenen van zelfstandigen (zzp’ers) en opdrachtnemers
Lees meer
Wat is trademark squatting?
Lees meer
Alles over detachering en uitlenen van werknemers
Lees meer
Handelsnaamgeschillen: Kunnen we het nog volgen?
Lees meer
Aandeelhoudersovereenkomst
Lees meer
Digitale nieuwsbrieven en privacy: wat kan wel en niet?
Lees meer
ABRvS stelt AP in het ongelijk: boete VoetbalTV van tafel
Lees meer
Oorsprongsbenamingen op producten voor derde landen ook verboden
Lees meer
Merkhouder aansprakelijk voor schade ook wanneer hij niet betrokken is bij productie van het product
Lees meer
Gemeenschappelijk auteursrecht op software, wie heeft aanspraak op welk deel?
Lees meer
Afspraak over geschillencommissie moet worden nagekomen
Lees meer
Maakt de handelsnaam Mr. Jobs inbreuk op de handelsnaam Mister Jobs?
Lees meer
SAVE THE DATES
Lees meer
Brochures Ondernemingsrecht
Lees meer
De NS mag boa-bevoegdheid hoofdconducteurs laten vallen
Lees meer
Kan ik als adviseur wel of geen betaling ontvangen vlak vóór faillissement?
Lees meer
DUO lanceert synthetische dataset
Lees meer
Nietigverklaring modelaanvraag, wat nu?
Lees meer
Het belang van merkbewaking
Lees meer
Het belang van een merkonderzoek
Lees meer
BG.legal begeleidt succesvolle overname Tribal Agency
Lees meer
Impact Assessment Mensenrechten en Algoritmes (IAMA)
Lees meer
AI Risk Assessment
Lees meer
Impact Assessment Mensenrechten en Algoritmes
Lees meer
Ingrijpende wijziging regels voor distributieovereenkomsten per 1 juni 2022
Lees meer
Geen auteursrechtelijke bescherming op ontwerp
Lees meer
Zorg om inzet AI in de zorg
Lees meer
Zijn beschrijvende handelsnamen beschermd?
Lees meer
Handelsnaam niet beschermd
Lees meer
De AI Act en medische apparaten: een moeilijke relatie
Lees meer
Wat is het verschil tussen een merk en een handelsnaam?
Lees meer
Is mijn gekozen bedrijfsnaam beschikbaar?
Lees meer
Merkbewaking
Lees meer
Uitgebreid Merkonderzoek
Lees meer
Modelregistratie
Lees meer
Merkregistratie
Lees meer
Moet ik mijn bedrijfsnaam vastleggen?
Lees meer
Afwijkende prijzen in Google Shopping: is dat misleidende reclame?
Lees meer
Boete voor Italiaanse Deliveroo vanwege slechte gegevensbescherming
Lees meer
BG.legal Marketing Brainstormsessies
Lees meer
BG.legal Marketinghulplijn
Lees meer
Schending van deponeringsplicht is economisch delict
Lees meer
Cybersecurity as a Service (CaaS)
Lees meer
Cybersecurity checks
Lees meer
AVG-compliance check
Lees meer
Belang van een modelregistratie
Lees meer
AVG-startpakket
Lees meer
Strengere regels voor invloedrijke influencers
Lees meer
Wanneer is een titel een executoriale titel?
Lees meer
De strijd om de beschrijvende handelsnamen: Trainingskampen.nl en Trainingskamp.nl
Lees meer
Onderneming en personeel Heesen hebben recht op transparantie
Lees meer
Algemene Voorwaarden B2B
Lees meer
De pre-pack, terug van weggeweest?
Lees meer
Bestuur Stichting Hulptroepen Alliantie geschorst
Lees meer
NOW-subsidie niet overdraagbaar of verpandbaar!
Lees meer
Subsidie voor zorgpersoneel met longcovid in de maak
Lees meer
Rechter roept dance-programmering van Q-music halt toe: hoe zit het?
Lees meer
De betaaltermijn voor grote ondernemingen wordt verkort
Lees meer
Modelrecht op friet
Lees meer
Nederlandse woningcorporaties getroffen door datalek
Lees meer
Inschrijfformulier datalekken
Lees meer
Advocaat Jos van der Wijst over Mensgerichte AI
Lees meer
Bescherming merken in de virtuele wereld
Lees meer
De UBO en het UBO-register, ook voor mij relevant?
Lees meer
EU en VS bereiken principeakkoord over het uitwisselen van data
Lees meer
Foto's van gezichten verzamelen
Lees meer
Wanneer is een ICT-leverancier verantwoordelijk voor adequate back-ups?
Lees meer
Student stagiaire Cybersecurity, Privacy en IT-recht
Lees meer
AI regulatory sandboxes en data
Lees meer
Wraking van de rechter
Lees meer
Is de vormgeving van een website auteursrechtelijk beschermd?
Lees meer
Juridische aspecten van Artificial Intelligence
Lees meer
Europese Commissie komt met voorstel nieuwe dataregels
Lees meer
Korting advocaatkosten voor MKB-ondernemers bij juridisch advies in 2022
Lees meer
Het ‘recht’ op een bankrekening: een overzicht
Lees meer
Gebruik Google Analytics mogelijk in strijd met de AVG
Lees meer
Banken verplicht om zakelijke bankrekening te openen
Lees meer
European Data Protection Day: wat te doen bij een datalek?
Lees meer
Kortingsactie merk- en modelregistratie 2022
Lees meer
Wie heeft auteursrecht op software/vormgeving app/website?
Lees meer
Champagne en het intellectueel eigendomsrecht
Lees meer
AI: Toezicht en Toolbox
Lees meer
Wie is aansprakelijk voor de schade na een ransomware-aanval?
Lees meer
Cybersecurity en datalekken
Lees meer
Silhouet sinterklaas: auteursrechtinbreuk met inpakpapier
Lees meer
Financiële tegemoetkoming voor Juridisch advies
Lees meer
De klachtplicht van artikel 6:89 BW nader beschouwd
Lees meer
(Senior) Medewerker IE/IT/Privacy
Lees meer
Wanneer mag je software decompileren?
Lees meer
Keuzes bij cloud services
Lees meer
Er zijn al regels voor AI toepassingen
Lees meer
Restvoorraad bij einde distributieovereenkomst
Lees meer
Model moet nieuw zijn bij aanvraag modelregistratie
Lees meer
Inbreuk beschrijvende handelsnaam tóch mogelijk
Lees meer
Fake factuur na een merk- of modelregistratie, pas op!
Lees meer
Legal AIR
Lees meer
Het decoderen van producten kan onrechtmatig zijn
Lees meer
Wanneer een schadevergoeding na een datalek?
Lees meer
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt in 2022 geen extra budget
Lees meer
Uber-chauffeurs nu ook werknemers
Lees meer
Merken op verzenddozen: mag dat wel?
Lees meer
Kortingsperiode op merk- en modelregistraties verlengd
Lees meer
Nieuwsbrief voor datascience ondernemingen
Lees meer
Kun je een auteursrecht krijgen op een algoritme?
Lees meer
Financiële mogelijkheden voor groei van een onderneming
Lees meer
Wie is aansprakelijk bij een ransomaanval?
Lees meer
De “gemeenschappelijke partijbedoeling” van Albert Heijn en haar franchisenemers
Lees meer
Paralympier aangereden door zelfrijdende bus
Lees meer
Wapenen tegen copycats? Registreer je merk!
Lees meer
Recept en foto’s gekopieerd door Sonja Bakker: plagiaat of auteursrechtinbreuk?
Lees meer
Inwerkingtreding van EU Open Data richtlijn
Lees meer
Risico check voor AI toepassingen
Lees meer
AI-systeem als uitvinder?
Lees meer
Kapper
Lees meer
Een AI-systeem als baas?
Lees meer
IE in de holding
Lees meer
Ook het verwerken van voertuigdata is begrensd
Lees meer
Heeft nieuwe wet (WBTR) gevolgen voor zorginstellingen?
Lees meer
Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM
Lees meer
Stichting- of vereniging bestuurder pas op!
Lees meer
Online oplichting en zakelijke identiteitsfraude: wat te doen?
Lees meer
Succesvol webinar Fashion & Law deel 2
Lees meer
Gebruik van cookies in jouw webshop: Aan welke regels moet ik mij houden?
Lees meer
EK-gekte losgebarsten: KNVB vs. Jumbo
Lees meer
Als de handschoenen uit gaan ….
Lees meer
Belangrijke wijzigingen auteursrecht: makers en exploitanten
Lees meer
Jouw eigen gezicht als merkregistratie: kan dat?
Lees meer
De Juridische Afdeling: Legal as-a-Service
Lees meer
Mag een bank weigeren een zakelijke bankrekening te openen?
Lees meer
Misleidende duurzaamheidsclaims in de modebranche: Waar moet ik op letten?
Lees meer
Nieuwe gezondheidsclaim: wetenschappelijk bewijs vereist
Lees meer
Er is ruimte voor onderhandeling bij Arbitvoorwaarden
Lees meer
Betekeningsperikelen
Lees meer
Succesvol webinar legal voor AI startups/scale-ups
Lees meer
Schadevergoeding na hack persoonsgegevens?
Lees meer
Is er wel of niet voldaan aan de voorwaarden voor contractuele overdracht van rechten?
Lees meer
Software as a Service: grip op data
Lees meer
Succesvol webinar Praktijkvoorbeelden van AI, E-Health en contractering in de zorg
Lees meer
Nieuwe Europese regels voor artificial intelligence
Lees meer
Successful webinar NDA, secrecy and cooperation
Lees meer
Het delen van data en vertrouwelijkheid
Lees meer
Nooit geschoten is altijd mis: Tommy Hilfiger vs. Facebook uiteengezet
Lees meer
Intellectueel eigendom en Tech: waar moet je op letten?
Lees meer
Reclame maken voor corona zelftesten
Lees meer
Wilt u weten of uw merk nog vrij is?
Lees meer
Moet een bank schade van WhatsApp-fraude op een zakelijke rekening wel vergoeden?
Lees meer
Het gebruik van (framed) hyperlinks vs. het auteursrecht
Lees meer
Nieuwsgierig en creatief meedenken, Jos van der Wijst
Lees meer
Succesvol webinar beschermingsmogelijkheden van AI
Lees meer
Exclusiviteitsafspraak in een samenwerkingsovereenkomst
Lees meer
Succesvol webinar Fashion & Law deel 1
Lees meer
Een geschil/discussie kan ook snel en voor redelijke kosten worden opgelost
Lees meer
Moet een bank de schade van WhatsApp-fraude vergoeden?
Lees meer
SyRI wetgeving in strijd met EVRM
Lees meer
Conformiteit van een woning
Lees meer
Google verwijdert (onterechte?) negatieve recensie niet
Lees meer
Succesvol webinar AI in de Zorg
Lees meer
Hoezo kan ik geen eigenaar zijn van (zorg)data?
Lees meer
Is rechtbank bevoegd tot schorsing bestuurder?
Lees meer
Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld!
Lees meer
Functie van cosmetische producten verplicht op verpakking
Lees meer
Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen: moet ik mijn statuten aanpassen?
Lees meer
Modelrecht en auteursrecht op inwerpzuil
Lees meer
Merkonderzoek: Hoe voorkom je merkinbreuk?
Lees meer
Doorhaling van een merkregistratie
Lees meer
Een webshop: mag alles zomaar of gelden er regels?
Lees meer
Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen treedt op 1 juli 2021 in werking
Lees meer
Sterkere werkgeversrol RvC ter versterking intern toezicht zorginstellingen
Lees meer
Een merk moet ook daadwerkelijk gebruikt worden
Lees meer
Mag je foto's van werknemers gebruiken?
Lees meer
Maatschappelijke BV voor maatschappelijke ondernemers
Lees meer
Sinterklaas is toch gewoon sinterklaas?
Lees meer
Rechtbank geeft Autoriteit Persoonsgegevens rode kaart
Lees meer
Aanbevelingen aansprakelijkheid bij AI
Lees meer
Het nieuwe algoritmeregister van de gemeente Amsterdam
Lees meer
Algoritme via Detachering
Lees meer
Algoritme als Software
Lees meer
Mensgerichte Artificiële Intelligentie sessie van NL AI coalitie
Lees meer
Schizofrene patiënt maakt betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland.
Lees meer
Auteursrechten & Artificial Intelligence
Lees meer
Is nieuwe wet- of regelgeving nodig voor AI?
Lees meer
Positiemerk: kan je dat beschermen?
Lees meer
Algoritme als een Dienst
Lees meer
Van wie is het model?
Lees meer
Beperkingen in licentieovereenkomst door mededingingsrecht
Lees meer
WHOA, een nieuw type schuldeisersakkoord
Lees meer
“IK ZAL HET NOG ÉÉN KEER UITLEGGEN …”
Lees meer
De tweede golf: hoe nu verder voor de ondernemers?
Lees meer
Is een registratiedossier beschermd door auteursrecht?
Lees meer
Wees de copycats voor!
Lees meer
Wie is verantwoordelijk voor de analyse door een algoritme?
Lees meer
Tijdverloop in een civiel geschil
Lees meer
Hoe om te gaan met de inkoopvoorwaarden AI van gemeenten?
Lees meer
Mag ik een zelftest voor corona verkopen?
Lees meer
Inspiratie in de fashion industrie: wat zijn de grenzen?
Lees meer
Gaia-X biedt Europese landen oplossing voor beheer en gebruik van data
Lees meer
Gepubliceerde boetes of berispingen zorgpersoneel zijn openbaar
Lees meer
Is een schoonzoon te vertrouwen?
Lees meer
Er komt een nieuwe rechtsvorm: de maatschappelijke BV
Lees meer
Hulp bij verwijderen van vervelende YouTube video’s: een stappenplan
Lees meer
De zorg voor een particuliere borg
Lees meer
Agentuur- en bemiddelingsovereenkomst, wat is het verschil?
Lees meer
Goed bestuur in de zorg: vernieuwd kader
Lees meer
Europees Hof verwijst EU-VS Privacy Shield naar de prullenbak. En nu?
Lees meer
Merkgebruik bij import producten en doorverkoop
Lees meer
BG.legal ontvangt subsidie voor AI kennisplatform
Lees meer
Wetgever wil rol curator als verwerker van persoonsgegevens vastleggen
Lees meer
Nieuwe UAVG verduidelijkt omgang met medische gegevens in faillissement
Lees meer
Verwerking medische persoonsgegevens verduidelijkt in nieuwe UAVG
Lees meer
Bescherming merkrecht: hoe ver gaat dat?
Lees meer
Vernietiging van een ingeschreven merk: hoe dan?
Lees meer
De EU Betekeningsverordening aangepast
Lees meer
Nieuwsbrief Tech - meld je aan
Lees meer
NL Digital voorwaarden 2020: verbetering positie IT leverancier
Lees meer
De afstemmingsregel bij conservatoir beslag
Lees meer
Tijdelijke wet elektronisch vergaderen
Lees meer
Een kritische blik op de Corona-apps van de overheid
Lees meer
De roep om het vrijgeven van voertuigdata
Lees meer
Domeinnamen
Lees meer
Voorbeeld tijdelijke licentie voor productie hulpmiddelen tijdens Corona crisis
Lees meer
Nieuwsbrief BG Tech: de uitdagingen voor IP en Technologie & gratis webinar corona
Lees meer
Tekort materialen corona bestrijding. Is 3D printing of dwanglicentie oplossing?
Lees meer
Dynamische haviltex of dwaling
Lees meer
Ontbinding van een overeenkomst
Lees meer
Wanneer kan een IT overeenkomst worden ontbonden?
Lees meer
Incoterms 2020
Lees meer
Verrekenen tussen meer dan twee partijen ook geldig in faillissement     
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (deel 3)
Lees meer
Kifid oordeelt dat verzekeraar de premie met 50% mag verhogen
Lees meer
Wie heeft recht op de domeinnaam?
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (Deel 2)
Lees meer
Geslaagde bijeenkomst Blockchain & Food tijdens Den Bosch Data Week
Lees meer
Verdrag van Singapore
Lees meer
Seminar 19 november: Investeren en financieren 2.0
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (deel 1)
Lees meer
Kartelverbod ook bij (Tech-)licenties en samenwerkingscontracten aanwezig
Lees meer
Den Bosch Data Week: Practical experiences Blockchain and Food
Lees meer
Productomschrijving op een website. Auteursrecht mogelijk?
Lees meer
Matiging van contractuele boete
Lees meer
Nieuw Intellectueel Eigendomsrecht/ IT recht advocatenkantoor in Eindhoven
Lees meer
Tips voor het verkrijgen van auteursrechten
Lees meer
Auteursrecht op website(teksten)
Lees meer
Het beëindigen van de onderneming bij een inbreuk op IE-rechten
Lees meer
Kifid voortaan ook voor klachten alternatieve financiering
Lees meer
5 TIPS: Wettelijke bewaartermijnen van persoonsgegevens
Lees meer
Bestuurder niet aansprakelijk; ondernemen met kapitaal van de stamrecht BV is toegestaan.
Lees meer
Legale belastingontwijking kan reden zijn voor bank om klantrelatie te beëindigen
Lees meer
Is de vormgeving van een industrieel product beschermd?
Lees meer
Doordacht samenwerken geeft meer macht
Lees meer
De taalkundige uitleg van de Earn-Out
Lees meer
Handelsregisterwet wordt gewijzigd
Lees meer
Hoever mag je gaan bij het nabootsen van een stijl/concept?
Lees meer
Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak
Lees meer
Aanvraag Tommy Hilfiger bescherming auteursrechten afgewezen
Lees meer
Inbreuk op merken in de beauty branche
Lees meer
Domeinnamen en merken: het wil nog wel eens botsen
Lees meer
Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom bij een faillissement?
Lees meer
Ondernemingsrecht
Lees meer
Privacyrecht
Lees meer
Een faillissement kan ook een nieuwe kans betekenen!
Lees meer
BG.legal participeert in onderzoek naar gebruik van big data en AI door zorginstellingen
Lees meer
Tekortkoming in de nakoming van een overeenkomst van opdracht; wie draagt de bewijslast?
Lees meer
BG.tech
Lees meer
Vacatures
Lees meer
  • Seminar bescherming van creativiteit

    Lees meer