Archives

Wetgever wil rol curator als verwerker van persoonsgegevens vastleggen

-

In eerdere blogs schreef ik al over de door de wetgever voorgenomen veranderingen in de UAVG (Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming) met betrekking tot medische persoonsgegevens, onder andere in faillissement. Verder ingaand...

Lees meer

Verwerking medische persoonsgegevens verduidelijkt in nieuwe UAVG

-

Tegelijkertijd met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (UAVG) ingevoerd. De ervaringen met de UAVG zijn, zoals afgesproken...

Lees meer

Schizofrene patiënt maakt betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland.

-

Schizofrene patiënt maakt diverse betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland. Is de behandelend psychiater aansprakelijk voor de financiële schade van deze verkwistende patiënt? De moeder van een schizofrene zoon...

Lees meer

Schadevergoeding na hack persoonsgegevens?

-

Met enige regelmaat lezen we dat er door een hack persoonsgegevens in handen van derden zijn gevallen. Wanneer heeft degene van wie de persoonsgegevens zijn gehackt recht op een schadevergoeding...

Lees meer

Rechtbank geeft Autoriteit Persoonsgegevens rode kaart

-

De rechtbank Midden-Nederland fluit in haar uitspraak van 23 november 2020 de Autoriteit Persoonsgegevens [AP] terug. VoetbalTV was een videoplatform voor amateurvoetbal en verzorgde de videoregistratie van wedstrijden. De AP...

Lees meer

Nooit geschoten is altijd mis: Tommy Hilfiger vs. Facebook uiteengezet

-

Facebook: tussen de advertenties door zie je soms nog eens een persoonlijk bericht op je tijdlijn. Oké, wellicht wat overdreven maar ik denk dat de meesten weten wat ik bedoel....

Lees meer

Nieuwe UAVG verduidelijkt omgang met medische gegevens in faillissement

-

Zoals ik in een eerdere blog al besprak, heeft de wetgever een internetconsultatie voor de nieuwe UAVG (Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming) gepubliceerd. In dit wetsvoorstel heeft de wetgever oog voor...

Lees meer

Nieuw Intellectueel Eigendomsrecht/ IT recht advocatenkantoor in Eindhoven

-

Sinds woensdag 11 september jl. heeft de Orde van Advocaten het groene licht gegeven voor de BG.legal vestiging op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Op de BIC zijn met...

Lees meer

Mag je foto's van werknemers gebruiken?

-

Mag een werkgever foto’s van een (oud) werknemer gebruiken op de website, voor het smoelenboek of in een folder? IE-specialist Moos Hovens en arbeidsrechtspecialist Marlies Hol geven samen uitleg. Het...

Lees meer

Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM

-

Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM De ACM geeft in een recente publicatie aan haar pijlen te gaan richten op zogenaamde ‘vendor lock-ins’ op markten voor ziekenhuisinformatiesystemen en...

Lees meer

Kortingsregelingen voor MKB-ondernemers bij juridisch advies

-

Bent u van plan uw merknaam, logo of model te registreren? Of bent u van plan de activiteiten van uw onderneming uit te breiden naar het buitenland? Dan zijn de...

Lees meer

Is nieuwe wet- of regelgeving nodig voor AI?

-

Het toepassen van Artificial Intelligence (‘AI’) leidt soms tot vragen waar juridisch niet meteen een antwoord op te geven is. Bij AI worden modellen met datasets getraind zodat het model...

Lees meer

Inbreuk op merken in de beauty branche

-

Voor de beauty-liefhebbers onder ons: De High Court of Justice van Engeland en Wales heeft geoordeeld dat Benefit met haar merk "BEAUTY & THE BAY" geen inbreuk maakt op de...

Lees meer

Hulp bij verwijderen van vervelende YouTube video’s: een stappenplan

-

YouTube wordt steeds vaker gebruikt voor ‘naming and shaming’. Video’s waarin personen of organisaties aan de schandpaal worden genageld zijn aan de orde van de dag. Wat kun je doen...

Lees meer

Hoezo kan ik geen eigenaar zijn van (zorg)data?

-

Juridisch gezien kun je geen eigenaar zijn van (zorg)data. In allerlei sectoren wordt steeds meer data verzameld. Ook in de zorg. Deze data wordt gebruikt bij toepassingen zoals kunstmatige intelligentie...

Lees meer

Hoever mag je gaan bij het nabootsen van een stijl/concept?

-

De feiten. Deze vraag kwam aan de orde in een geschil tussen Luxury Bedding Company en Luxury Beds. Beide ondernemingen verkopen luxe bedden, boxsprings en matrassen. Luxury Bedding Company bestaat...

Lees meer

Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom bij een faillissement?

-

Nog te weinig ondernemers hebben nagedacht over het positioneren van het intellectuele eigendom van hun onderneming. Ook vanwege de toekomstbestendigheid van de onderneming is het zeer belangrijk om dit binnen...

Lees meer

Gepubliceerde boetes of berispingen zorgpersoneel zijn openbaar

-

Iedereen heeft inzage in gepubliceerde boetes, berispingen of andere maatregelen die aan zorgpersoneel zijn opgelegd. Ook werkgevers. Gepubliceerde boetes of berispingen die aan zorgpersoneel zijn opgelegd zijn openbaar. Indien u...

Lees meer

Gebruik van cookies in jouw webshop: Aan welke regels moet ik mij houden?

-

We bedoelen hier uiteraard niet de zoete lekkernij. Maar wat zijn cookies dan wel? Laten we bij het begin beginnen. Wat zijn cookies? Cookies zijn kleine tekstbestandjes die een website...

Lees meer

Europees Hof verwijst EU-VS Privacy Shield naar de prullenbak. En nu?

-

Op 16 juli 2020 heeft het Europese Hof van Justitie het zogenaamde EU-VS Privacy Shield van tafel geveegd. De Europese Commissie en Europese lidstaten riepen het EU-VS Privacy Shield in...

Lees meer

Een webshop: mag alles zomaar of gelden er regels?

-

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: webshops. In deze tijd van veel thuiszitten, zijn er veel mensen die hun hobby weer oppakken. Sommigen hopen hun creaties aan de man...

Lees meer

Een kritische blik op de Corona-apps van de overheid

-

Dinsdagavond 7 april maakte minister Hugo de Jonge bekend dat de overheid de verspreiding van het Coronavirus wil monitoren via twee nieuw te bouwen apps. De ene app moet zorgen...

Lees meer

Domeinnamen en merken: het wil nog wel eens botsen

-

Het gebruik van (andermans) merk in een domeinnaam wil nog wel eens problemen opleveren. Zeker als de domeinnaam éérder is geregistreerd dan het merk. Daarom beantwoord ik in dit artikel...

Lees meer

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt in 2022 geen extra budget

-

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt, ondanks politiek aandringen, in 2022 geen extra budget. Een zorgelijk en risicovol besluit. Dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) al jarenlang over onvoldoende budget beschikt, behoort inmiddels...

Lees meer

Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld!

-

  Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld. De beveiliging van persoonsgegevens en het belang daarvan komt steeds vaker in het nieuws. Niet altijd in positieve zin, denk bijvoorbeeld aan...

Lees meer

Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak

-

Vers van de pers: Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak. Recent heeft de Europese General Court een langverwachte uitspraak gedaan waarin het merk van Adidas (de drie strepen) ongeldig is...

Lees meer

Aanvraag Tommy Hilfiger bescherming auteursrechten afgewezen

-

Tommy Hilfiger heeft een aanvraag bij de US Copyright Office ingediend voor de bescherming van haar auteursrechten. In dit geval ging het om de bescherming van de (rood-wit-blauwe) Tommy Hilfiger...

Lees meer

5 TIPS: Wettelijke bewaartermijnen van persoonsgegevens

-

Het bijhouden van een goede administratie is van groot belang voor ondernemingen. De verwerking van persoonsgegevens is daarbij onvermijdelijk. Maar persoonsgegevens mogen niet voor onbeperkte duur worden bewaard. Daarvoor gelden...

Lees meer
Kortingsactie merk- en modelregistratie 2022
Lees meer
Wie heeft auteursrecht op software/vormgeving app/website?
Lees meer
Champagne en het intellectueel eigendomsrecht
Lees meer
AI: Toezicht en Toolbox
Lees meer
Wie is aansprakelijk voor de schade na een ransomware-aanval?
Lees meer
Cybersecurity en datalekken
Lees meer
Vacature Juridisch medewerker/paralegal IE (merken)
Lees meer
Silhouet sinterklaas: auteursrechtinbreuk met inpakpapier
Lees meer
Financiële tegemoetkoming voor Juridisch advies
Lees meer
Wanneer mag je software decompileren?
Lees meer
Keuzes bij cloud services
Lees meer
Er zijn al regels voor AI toepassingen
Lees meer
Restvoorraad bij einde distributieovereenkomst
Lees meer
Model moet nieuw zijn bij aanvraag modelregistratie
Lees meer
Inbreuk beschrijvende handelsnaam tóch mogelijk
Lees meer
Fake factuur na een merk- of modelregistratie, pas op!
Lees meer
Legal AIR
Lees meer
Het decoderen van producten kan onrechtmatig zijn
Lees meer
Wanneer een schadevergoeding na een datalek?
Lees meer
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt in 2022 geen extra budget
Lees meer
Uber-chauffeurs nu ook werknemers
Lees meer
Merken op verzenddozen: mag dat wel?
Lees meer
Kortingsperiode op merk- en modelregistraties verlengd
Lees meer
Nieuwsbrief voor datascience ondernemingen
Lees meer
Kun je een auteursrecht krijgen op een algoritme?
Lees meer
Financiële mogelijkheden voor groei van een onderneming
Lees meer
Wie is aansprakelijk bij een ransomaanval?
Lees meer
Paralympier aangereden door zelfrijdende bus
Lees meer
Wapenen tegen copycats? Registreer je merk!
Lees meer
Recept en foto’s gekopieerd door Sonja Bakker: plagiaat of auteursrechtinbreuk?
Lees meer
Inwerkingtreding van EU Open Data richtlijn
Lees meer
Risico check voor AI toepassingen
Lees meer
AI-systeem als uitvinder?
Lees meer
Een AI-systeem als baas?
Lees meer
IE in de holding
Lees meer
Ook het verwerken van voertuigdata is begrensd
Lees meer
Leveranciersklem zorginformatiesystemen onder de loep van de ACM
Lees meer
Online oplichting en zakelijke identiteitsfraude: wat te doen?
Lees meer
Merk in kunstwerk mag, kunstwerk in product niet
Lees meer
Succesvol webinar Fashion & Law deel 2
Lees meer
Gebruik van cookies in jouw webshop: Aan welke regels moet ik mij houden?
Lees meer
EK-gekte losgebarsten: KNVB vs. Jumbo
Lees meer
Belangrijke wijzigingen auteursrecht: makers en exploitanten
Lees meer
Jouw eigen gezicht als merkregistratie: kan dat?
Lees meer
Legal Department as-a-Service
Lees meer
Misleidende duurzaamheidsclaims in de modebranche: Waar moet ik op letten?
Lees meer
Nieuwe gezondheidsclaim: wetenschappelijk bewijs vereist
Lees meer
Er is ruimte voor onderhandeling bij Arbitvoorwaarden
Lees meer
Succesvol webinar legal voor AI startups/scale-ups
Lees meer
Schadevergoeding na hack persoonsgegevens?
Lees meer
Is er wel of niet voldaan aan de voorwaarden voor contractuele overdracht van rechten?
Lees meer
Software as a Service: grip op data
Lees meer
Succesvol webinar Praktijkvoorbeelden van AI, E-Health en contractering in de zorg
Lees meer
Nieuwe Europese regels voor artificial intelligence
Lees meer
Korting voor model- en merkregistraties - aanvraagperiode 1 tot 31 mei
Lees meer
Successful webinar NDA, secrecy and cooperation
Lees meer
Het delen van data en vertrouwelijkheid
Lees meer
Nooit geschoten is altijd mis: Tommy Hilfiger vs. Facebook uiteengezet
Lees meer
Intellectueel eigendom en Tech: waar moet je op letten?
Lees meer
Reclame maken voor corona zelftesten
Lees meer
Wilt u weten of uw merk nog vrij is?
Lees meer
Later als ik groot ben..
Lees meer
Het gebruik van (framed) hyperlinks vs. het auteursrecht
Lees meer
Nieuwsgierig en creatief meedenken, Jos van der Wijst
Lees meer
Succesvol webinar beschermingsmogelijkheden van AI
Lees meer
Exclusiviteitsafspraak in een samenwerkingsovereenkomst
Lees meer
Succesvol webinar Fashion & Law deel 1
Lees meer
Een geschil/discussie kan ook snel en voor redelijke kosten worden opgelost
Lees meer
SyRI wetgeving in strijd met EVRM
Lees meer
Google verwijdert (onterechte?) negatieve recensie niet
Lees meer
Succesvol webinar AI in de Zorg
Lees meer
Hoezo kan ik geen eigenaar zijn van (zorg)data?
Lees meer
Cybersecurity in de zorg: dreigingen in beeld!
Lees meer
Functie van cosmetische producten verplicht op verpakking
Lees meer
Modelrecht en auteursrecht op inwerpzuil
Lees meer
Merkonderzoek: Hoe voorkom je merkinbreuk?
Lees meer
Doorhaling van een merkregistratie
Lees meer
Een webshop: mag alles zomaar of gelden er regels?
Lees meer
Kortingsregelingen voor MKB-ondernemers bij juridisch advies
Lees meer
Opzetten modelabel: waar moet je aan denken?
Lees meer
Een merk moet ook daadwerkelijk gebruikt worden
Lees meer
Mag je foto's van werknemers gebruiken?
Lees meer
Sinterklaas is toch gewoon sinterklaas?
Lees meer
Rechtbank geeft Autoriteit Persoonsgegevens rode kaart
Lees meer
Aanbevelingen aansprakelijkheid bij AI
Lees meer
Het nieuwe algoritmeregister van de gemeente Amsterdam
Lees meer
Algoritme via Detachering
Lees meer
Algoritme als Software
Lees meer
Mensgerichte Artificiële Intelligentie sessie van NL AI coalitie
Lees meer
Schizofrene patiënt maakt betalingen over aan ‘vriendinnen’ in het buitenland.
Lees meer
Auteursrechten & Artificial Intelligence
Lees meer
Is nieuwe wet- of regelgeving nodig voor AI?
Lees meer
Positiemerk: kan je dat beschermen?
Lees meer
Algoritme als een Dienst
Lees meer
Van wie is het model?
Lees meer
Beperkingen in licentieovereenkomst door mededingingsrecht
Lees meer
Is een registratiedossier beschermd door auteursrecht?
Lees meer
Wees de copycats voor!
Lees meer
Wie is verantwoordelijk voor de analyse door een algoritme?
Lees meer
Hoe om te gaan met de inkoopvoorwaarden AI van gemeenten?
Lees meer
Mag ik een zelftest voor corona verkopen?
Lees meer
Inspiratie in de fashion industrie: wat zijn de grenzen?
Lees meer
Wanneer heeft een IT leverancier aan zijn inspanningsverplichting voldaan?
Lees meer
Gaia-X biedt Europese landen oplossing voor beheer en gebruik van data
Lees meer
Gepubliceerde boetes of berispingen zorgpersoneel zijn openbaar
Lees meer
Er komt een nieuwe rechtsvorm: de maatschappelijke BV
Lees meer
Hulp bij verwijderen van vervelende YouTube video’s: een stappenplan
Lees meer
Agentuur- en bemiddelingsovereenkomst, wat is het verschil?
Lees meer
De 7 verschillen in auteursrecht is een mythe
Lees meer
Europees Hof verwijst EU-VS Privacy Shield naar de prullenbak. En nu?
Lees meer
Merkgebruik bij import producten en doorverkoop
Lees meer
BG.legal ontvangt subsidie voor AI kennisplatform
Lees meer
Wetgever wil rol curator als verwerker van persoonsgegevens vastleggen
Lees meer
Aansprakelijkheid bij affiliate marketing
Lees meer
Nieuwe UAVG verduidelijkt omgang met medische gegevens in faillissement
Lees meer
Mag fotograaf foto’s gebruiken voor eigen doel?
Lees meer
Wanneer is er sprake van merkinbreuk?
Lees meer
Verwerking medische persoonsgegevens verduidelijkt in nieuwe UAVG
Lees meer
Voor wiens rekening komt trage werking softwaresysteem; klant of leverancier?
Lees meer
Picnic maakt toch geen inbreuk op portretrecht Max Verstappen
Lees meer
Software / data overeenkomsten
Lees meer
Foto’s gebruiken op moodboards in Fashion
Lees meer
Inbreuk auteursrecht in documentaire Michael Moore
Lees meer
NVM is niet verplicht om VBO-leden toegang tot data te geven
Lees meer
Bescherming merkrecht: hoe ver gaat dat?
Lees meer
Vernietiging van een ingeschreven merk: hoe dan?
Lees meer
Nakoming verplichtingen uit een pilotcontract software
Lees meer
Nieuwsbrief Tech - meld je aan
Lees meer
Kan ik de vorm van een product met een vormmerk (3D) beschermen?
Lees meer
Reclame voor geneesmiddelen, maar niet zelf verkopen: mag dat zomaar?
Lees meer
Dragons’ Den deel 2: de ondernemer die het snapt
Lees meer
NL Digital voorwaarden 2020: verbetering positie IT leverancier
Lees meer
Een kritische blik op de Corona-apps van de overheid
Lees meer
Checklist verpakken van producten
Lees meer
Wanneer is verpakken/opnieuw inpakken van producten toegestaan?
Lees meer
De roep om het vrijgeven van voertuigdata
Lees meer
Intellectueel eigendomsrecht
Lees meer
Domeinnamen
Lees meer
Voorbeeld tijdelijke licentie voor productie hulpmiddelen tijdens Corona crisis
Lees meer
Slaafse nabootsing
Lees meer
Nieuwsbrief BG Tech: de uitdagingen voor IP en Technologie & gratis webinar corona
Lees meer
Tekort materialen corona bestrijding. Is 3D printing of dwanglicentie oplossing?
Lees meer
Wanneer kan een IT overeenkomst worden ontbonden?
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (deel 3)
Lees meer
Wie heeft recht op de domeinnaam?
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (Deel 2)
Lees meer
Geslaagde bijeenkomst Blockchain & Food tijdens Den Bosch Data Week
Lees meer
Hoge boetes voor webwinkels die consumentenregelgeving overtreden
Lees meer
Identieke handelsnaam in de hotellerie: Bosch hotel mag naam blijven gebruiken
Lees meer
Seminar 19 november: Investeren en financieren 2.0
Lees meer
De octrooigemachtigde en het faillissement (deel 1)
Lees meer
Kartelverbod ook bij (Tech-)licenties en samenwerkingscontracten aanwezig
Lees meer
Den Bosch Data Week: Practical experiences Blockchain and Food
Lees meer
Productomschrijving op een website. Auteursrecht mogelijk?
Lees meer
Nieuw Intellectueel Eigendomsrecht/ IT recht advocatenkantoor in Eindhoven
Lees meer
Tips voor het verkrijgen van auteursrechten
Lees meer
Auteursrecht op website(teksten)
Lees meer
Bescherming winkelinterieur
Lees meer
Is het interieur van een winkel beschermd?
Lees meer
Het beëindigen van de onderneming bij een inbreuk op IE-rechten
Lees meer
5 TIPS: Wettelijke bewaartermijnen van persoonsgegevens
Lees meer
Dezelfde handelsnaam maakt toch geen inbreuk. Hoe kan dat?
Lees meer
Is de vormgeving van een industrieel product beschermd?
Lees meer
Doordacht samenwerken geeft meer macht
Lees meer
Hoever mag je gaan bij het nabootsen van een stijl/concept?
Lees meer
Adidas merk onderuit door nieuwe uitspraak
Lees meer
Aanvraag Tommy Hilfiger bescherming auteursrechten afgewezen
Lees meer
Inbreuk op merken in de beauty branche
Lees meer
Domeinnamen en merken: het wil nog wel eens botsen
Lees meer
Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom bij een faillissement?
Lees meer
Privacyrecht
Lees meer
IT-recht
Lees meer
Reclameregels voor geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten
Lees meer
BG.legal participeert in onderzoek naar gebruik van big data en AI door zorginstellingen
Lees meer
Uitleg begrip operationeel in ICT-aanbesteding
Lees meer
Farma, Health en Life Sciences
Lees meer
BG.tech
Lees meer
Vacatures
Lees meer